Felhívás 2019

Kedves Dalostárs!

Örömmel értesítünk Téged arról, hogy az idén, immár 34. alkalommal megrendezzük az „Énekel az ország” hangversenyt és zenei tábort, ahova szeretettel várunk énekelni vágyókat 16 éves kortól. Az idén Sir William Walton: Belshazzar’s Feast és Ludwig van Beethoven: Karfantázia című művét mutatjuk be.

Az Énekel az ország koncert helyszíne és időpontja:

Budapest, Művészetek Palotája
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem,
2019. május 12. vasárnap, 19:30


A zenei tábort 2019. április 26-28. (péntek-szombat-vasárnap) között, Tokajban tartjuk. A kezdés április 26-án pénteken, 15:00 óra körül lesz, tehát pénteken dél körüli vonatindulásra kell számítani! A tábor ára magában foglalja a szállás-, étkezés- és a vonatjegy költségeit.

Május 11-én szombaton 10:00-18:00-ig tartjuk a zenekari próbát. A koncert főpróbája május 12- én vasárnap a Művészetek Palotájában less 10:00-14:00 között.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a Nemzeti Hangversenyteremben rendezett koncerten való fellépés feltétele a zenei tábor összes próbáján, a zenekari próbán, illetve a főpróbán való részvétel.

Továbbra sem szeretnénk azonban, ha bárki anyagi okok miatt nem tudna részt venni a táborban és a koncerten. Emiatt korlátozott számban ösztöndíjat biztosítunk olyan nehéz körülmények között élő fiataloknak, akik a részvétel költségeit nem tudják vállalni. A részleges ösztöndíj a regisztráció és tábor költségéből 50%-os engedményt jelent. A teljes ösztöndíj a regisztrációs és tábordíj teljes elengedését jelenti. Az ösztöndíjra motivációs levéllel lehet pályázni (név, életkor, szólam és kórustapasztalat megadásával, valamint a támogatás mértékének megjelölésével) amit a kitöltendő felületen lehet beküldeni. Az ösztöndíj odaítéléséről február 4-ig értesítést küldünk. Az ösztöndíjkérelem beküldésének határideje megegyezik a jelentkezés határidejével.

A kisgyermekes szülők csatlakozásának megkönnyítése érdekében idén is szervezünk zeneovi-sulit (3 éves kortól 14 éves korig várjuk ide a gyermekeket). Ez az akciónk mind a gyerekek, mind a szülők körében igen nagy sikert aratott, nyugodt szívvel merjük ajánlani, hiszen szakképzett pedagógusok és zenei szakemberek foglalkoznak a gyerekekkel, így a fiatal szülők is bátran részt vehetnek a próbákon. A zeneovi igénybevétele esetén kérjük, hogy a jelentkezési lapon vagy az első próbán jelezd a gyermek(ek) nevét, pontos életkorát, nemét, illetve a későbbi egyeztetések megkönnyítése végett a szülő telefonszámát is. A gyerekek után az előző évekhez hasonlóan az énekeseknek szóló, kedvező szállás és étkezés költségeit kell befizetni.

A pesti próbák ideje alatt is van gyermekfelügyelet, amely ingyenes. A tábori zeneovi-sulit követően a zenekari és főpróbán nincs már gyermekvigyázás.

Idén is lehetőség nyílik passzív jelentkezőként részt venni rendezvényünkön. Ha valaki kíváncsi arra, hogyan épül fel egy ekkora hangverseny, mit takar a zenei tábor, illetve milyen a próbák hangulata, de nem kíván énekelni, fellépni velünk, előzetes jelentkezés alapján szívesen látjuk mind a táborban, mind a zenekari próbán.

A passzív mellett kísérő státusz is van- a kettő közt az a különbség, hogy a passzív bejár próbákra, míg a kísérő az énekessel utazó gyermeket kíséri, azaz a próbákra nem jár be. A kísérőnek regisztrációs díjat nem kell fizetnie, azonban számára a tábor (étkezés, utazás, szállás) önköltséges.

A jelentkezés feltétele:
1.) Interneten kitöltött jelentkezés 2019. január 25-ig: Ide kattints a jelentkezéshez
2.) Személyes regisztráció az első próbán. Ez csak az énekesekre vonatkozik, zeneovi, passzív és kísérő státuszúakra nem. Minden énekesnek személyesen kell megjelennie. Amennyiben van hely, a következő próbán is fogadunk jelentkezőket.
3.) A jelentkezés elfogadásáról, valamint a regisztráció pontos időpontjáról e-mailben fogunk értesíteni mindenkit február 4-ig. Idén is nagy hangsúlyt fektetünk a férfi és női szólamok arányának viszonylagos egyensúlyára. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a férfi jelentkezők előnyt élveznek - azaz hozzatok fiúkat mindenképp, mert csak úgy tudjuk beengedni az összes női jelentkezőt, ha van elég férfi jelentkező!
4.) A passzív, kísérő és zeneovis jelentkezők külön töltsék ki a jelentkezés linkjét!
Pl. Krapancsek István énekes hozza feleségét, Julikát, akit érdekelnek a próbák, anyukáját, Krapancsek Jolán nénit, és két gyermeküket, a zeneoviba járó 5 éves Kleopátrát, 2 éves fiát, Kleofást, akkor összesen 5-ször töltik ki a linket, egy énekes, egy passzív, két kísérő (ez a nagymama és a két éves gyerek) és egy zeneovis státuszban. Szerintünk nincs ennél összetettebb eset ☺

A próbákat a Budafoki Dohnányi Zenekar próbatermében, azaz BDZ-ben (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b) tartjuk.

Február 09. szombat 15:00 - 18:00 BDZ Walton - Szólam/összpróba
Február 16. szombat 15:30 - 18:00 BDZ Walton - Szólam/összpróba
Február 23. szombat 15:00 - 18:00 BDZ Walton - Szólam/összpróba
Március 02. vasárnap 15:00 - 18:00 BDZ Walton - Szólam/összpróba
Március 16. szombat elmarad
Március 23. szombat 15:00 - 18:00 BDZ Walton - Szólam/összpróba
Március 30. szombat 15:00 - 18:00 BDZ Beethoven - Összpróba
Április 06. szombat 15:00 - 18:00 BDZ Beethoven - Összpróba
Április 13. szombat 15:00 - 18:00 BDZ Beethoven - Összpróba
Április 26-28. péntek-vasárnap Tokaj Tábor
Május 11. szombat 10:00 - 18:00 Zenekari próba
Május 12. vasárnap 11:00 - 13:00 MÜPA Főpróba
Május 12. vasárnap 19:30 MÜPA Koncert


További fontos tudnivalók:

Ha szeretnél hozzájárulni ahhoz, hogy a jövőben is legyenek közös rendezvényeink, adód 1%-nak felajánlásával támogathatod kórusunk működését.

Interkultur Hungária Közhasznú Nonprofit Kft
Adószám: 18162644-2-41

Amennyiben bővebb információra van szükséged, hívd Hazai Esztert a 30/470-9717, Sámóczi Böbét a 30/708-0531es, vagy Gida Bettit a 30/339-2753-as telefonszámon!
Szeretettel várunk a próbákon!

Gida Betti, Sámóczi Böbe, Hazai Eszter