Felhívás 2018

Kedves Dalostárs!

Örömmel értesítünk Téged arról, hogy az idén, immár 33-ik alkalommal megrendezzük az „Énekel az ország” hangversenyt és zenei tábort, ahova szeretettel várunk énekelni vágyókat 16 éves kortól. Az idén Georg Friedrich Händel: Messiás című művét mutatjuk be. A művet a 2015- ös rendezvényünkhöz hasonlóan a Nemzetközi Kórusünnep keretében adjuk elő. A kórusünnep egy olyan programsorozat, amelyre külföldi és magyar kórusok egyaránt jelentkezhetnek. Koncertek és workshopok kerülnek megrendezésre a MÜPA- ban a program 3 napja alatt. Terveink szerint a Messiás éneklése mellett más programokban is részt veszünk énekesként, illetve az összes programban nézőként részt vehetünk. A 2015-ös évben nagy sikerrel zárult a zárónap előtti éjszakán megrendezett éjjel kettőig tartó "buli", közös éneklés. Erre várhatóan idén is sor fog kerülni. Ezért azt kérjük, hogy a Pünkösd 3 napját teljesen tartsátok szabadon! Bővebb információt később fogunk küldeni.

Az Énekel az ország koncert helyszíne és időpontja:

Budapest, Művészetek Palotája
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem,
2018. május 20. vasárnap, 19:30 és 2018. május 21. hétfő, 19:30
Várhatóan a női énekesek a két nap közül az egyiken, a férfiak mindkét nap énekelnek.
A pontos beosztást február végéig fogjuk küldeni.


A zenei tábort 2018. május 11-13. (péntek-szombat-vasárnap) között, Balatonfüreden tartjuk. A kezdés május 11-én pénteken, 14:00 óra körül lesz. Május 19-én szombaton 10:00-18:00-ig tartjuk a zenekari próbát a Kongresszusi Központban. A koncertek főpróbái még nem véglegesek: elképzelhető, hogy mind vasárnap, mind hétfőn 10- 14 óra között kerül sor az aznapi koncert főpróbájára. Előfordulhat azonban az is, hogy a hétfői koncertnek vasárnap lesz a főpróbája, ezért kérjük, hogy mindhárom napon érjetek rá.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a Nemzeti Hangversenyteremben rendezett koncerten való fellépés feltétele a zenei tábor összes próbáján, a zenekari próbán, illetve a főpróbán való részvétel.

A táborban és a próbákon való részvétel regisztráció köteles és önköltséges. De továbbra sem szeretnénk, ha bárki anyagi okok miatt nem tudna részt venni a táborban és a koncerten. Emiatt korlátozott számban ösztöndíjat biztosítunk olyan nehéz körülmények között élő fiataloknak, akik a részvétel költségeit nem tudják vállalni. A részleges ösztöndíj a regisztráció és tábor költségéből 50%-os engedményt jelent. A teljes ösztöndíj a regisztrációs és tábordíj teljes elengedését jelenti. Az ösztöndíjra motivációs levéllel lehet pályázni (név, életkor, szólam és kórustapasztalat megadásával, valamint a támogatás mértékének megjelölésével) amit a kitöltendő felületen lehet beküldeni. Az ösztöndíj odaítéléséről február 8-ig értesítést küldünk. Az ösztöndíjkérelem beküldésének határideje megegyezik a jelentkezés határidejével.

A kisgyermekes szülők csatlakozásának megkönnyítése érdekében idén is szervezünk zeneovi-sulit (3 éves kortól 14 éves korig várjuk ide a gyermekeket), amely jelképes összeg ellenében vehető igénybe. Ez az akciónk mind a gyerekek, mind a szülők körében igen nagy sikert aratott, nyugodt szívvel merjük ajánlani, hiszen szakképzett pedagógusok és zenei szakemberek foglalkoznak a gyerekekkel, így a fiatal szülők is bátran részt vehetnek a próbákon. A zeneovi igénybevétele esetén kérjük, hogy a jelentkezési lapon vagy az első próbán jelezd a gyermek(ek) nevét, pontos életkorát, nemét, illetve a későbbi egyeztetések megkönnyítése végett a szülő telefonszámát is. A gyerekek után az előző évekhez hasonlóan az énekeseknek szóló, kedvező szállás és étkezés költségeit kell befizetni.

A pesti próbák ideje alatt is van gyermekfelügyelet, amely ingyenes. A tábori zeneovi-sulit követően a zenekari és főpróbán nincs már gyermekvigyázás.

Idén is lehetőség nyílik passzív jelentkezőként részt venni rendezvényünkön. Ha valaki kíváncsi arra, hogyan épül fel egy ekkora hangverseny, mit takar a zenei tábor, illetve milyen a próbák hangulata, de nem kíván énekelni, fellépni velünk, előzetes jelentkezés alapján szívesen látjuk mind a táborban, mind a zenekari próbán. A passzív részvétel önköltséges, de kedvezményes az énekesekéhez képest.

A passzív mellett kísérő státusz is van- a kettő közt az a különbség, hogy a passzív bejár próbákra, míg a kísérő az énekessel utazó gyermeket kíséri, azaz a próbákra nem jár be. A kísérőnek regisztrációs díjat nem kell fizetnie, azonban számára a tábor (étkezés, utazás, szállás) önköltséges.

A jelentkezés feltétele:

1.) Interneten kitöltött jelentkezés 2018 január 25-ig: a http://www.virtuadrug.com/eao2018-pestiek.html linken

2.) Személyes regisztráció az első próbán. Ez csak az énekesekre vonatkozik, zeneovi, passzív és kísérő státuszúakra nem. Minden énekesnek személyesen kell megjelennie. Amennyiben van hely, a következő próbán is fogadunk jelentkezőket.

3.) A jelentkezés elfogadásáról, valamint a regisztráció pontos időpontjáról e-mailben fogunk értesíteni mindenkit február 8-ig. Idén is nagy hangsúlyt fektetünk a férfi és női szólamok arányának viszonylagos egyensúlyára. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a férfi jelentkezők előnyt élveznek - azaz hozzatok fiúkat mindenképp, mert csak úgy tudjuk beengedni az összes női jelentkezőt, ha van elég férfi jelentkező!

4.) A passzív, kísérő és zeneovis jelentkezők külön töltsék ki a jelentkezés linkjét! Pl. Krapancsek István énekes hozza feleségét, Julikát, akit érdekelnek a próbák, anyukáját, Krapancsek Jolán nénit, és két gyermeküket, a zeneoviba járó 5 éves Kleopátrát, 2 éves fiát, Kleofást, akkor összesen 5-ször töltik ki a linket, egy énekes, egy passzív, két kísérő (ez a nagymama és a két éves gyerek) és egy zeneovis státuszban. Szerintünk nincs ennél összetettebb eset :)

A próbákat a Budafoki Dohnányi Zenekar próbatermében, azaz BDZ-ben (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b) tartjuk. Két szombati munkanapon (március 10 és április 21) nincs próba, helyette másnap, azaz március 11 és április 22-én van próba.

Február 17 szombat 15.00-18.00 BDZ Szólam/összpróba
Február 24 szombat 15.00-18.00 BDZ Szólam/összpróba
Március 3 szombat 15.00-18.00 BDZ Szólam/összpróba
Március 11 vasárnap 15.00-18.00 BDZ Szólam/összpróba
Március 17 szombat Szünet (márc. 15.)
Március 24 szombat 15.00-18.00 BDZ Szólam/összpróba
Március 31 szombat Szünet (Húsvét)
Április 7 szombat 15.00-18.00 BDZ Szólam/összpróba
Április 14 szombat 15.00-18.00 BDZ Összpróba
Április 22 vasárnap 15.00-18.00 BDZ Összpróba
Április 28 szombat 15.00-18.00 BDZ Összpróba
Május 5 szombat 15.00-18.00 BDZ Összpróba
Május 11-13 péntek-vasárnap Balatonfüred Tábor
Május 19 szombat 10.00-18.00 Kongresszusi Központ Zenekari próba
MÜPA Főpróba
Május 20 vasárnap MÜPA Koncert
Május 21 hétfő MÜPA Koncert


További fontos tudnivalók:

Ha szeretnél hozzájárulni ahhoz, hogy a jövőben is legyenek közös rendezvényeink, adód 1%-nak felajánlásával támogathatod kórusunk működését.

Interkultur Hungária Közhasznú Nonprofit Kft.
Adószám: 18162644-2-41

Amennyiben bővebb információra van szükséged, hívd Hazai Esztert a 30/470-9717, Sámóczi Böbét a 30/708-0531es, vagy Gida Bettit a 30/339-2753-as telefonszámon!

Szeretettel várunk a próbákon!

Gida Betti, Sámóczi Böbe, Hazai Eszter